16 juni bekendmaking winnaar Wereldburger tijdens Global Goals!

In het voorjaar van 2017 benaderde de gemeente Oss het Hooghuis met de vraag of zij zich met een duurzaamheidsproject aan het We Are Food-jaar wilden commiteren. Vervolgens kwam er in samenwerking  met Circa Twee, een creatief bureau uit Megen een compleet lesprogramma om de leerlingen bewust te maken van gezond eten.

De leerlingen hebben digitaal hun eigen, unieke wereldburger samengesteld, Uit alle creaties zijn de vijftien beste burgers geselecteerd en in de finale tijdens Oss4GlobalGoals wordt de  grote winnaar bekend gemaakt. Het doel is dat die Wereldburger daadwerkelijk in productie komt en op de kaart in lokale winkels en restaurants verschijnt.

De Kracht van New Business Oss ondersteunt dit mooie initiatief. De Wereldburger brengt gezondheid, culturele diversiteit en duurzaamheid op een unieke manier samen. Maar het brengt nog veel méér teweeg. Dit hele project is een perfect voorbeeld van waar intensieve samenwerkingen tussen onderwijs, ondernemers en overheid toe kunnen leiden. Het is een verbindend Oss’ project waarmee we samen zóveel meer bereiken dan afzonderlijk van elkaar.