De kracht van verbinden

De delegatie van ’t Bint in Oirschot op bezoek bij De Firma Streek in Oss.

Een grote delegatie uit Oirschot combineerde het nuttige met het aangename. Voor hun vrijwilligersuitje vertrokken ze met een grote groep richting Oss. Het concept van ’t Bint komt overeen met Firma Streek en deze dag stond in het teken van een mooie ontmoeting waar veel inspiratie is opgedaan.

De streekwinkel in Oss wil verbinding en promotie tussen de stad en het platteland realiseren. Ze verkopen enkel streekproducten, maar het is ook een ontmoetingsplaats waar je terecht kan voor een kop koffie. Mensen met een arbeidskans staan enthousiast in de winkel, klaar om jou te ontvangen. Firma Streek maakt onderdeel uit het van concept ‘de huiskamer van Oss’ en verhuist binnenkort naar het Walkwartier. Het motto ‘hier komt alles samen’ past perfect bij de functie van Firma Streek. Waar iedereen terecht kan voor een goed gesprek. In strijd tegen eenzaamheid.

Streekwinkel ’t Bint in Oirschot is eenzelfde soort concept. Daarnaast hebben zij de verkoop van tegoedbonnen opgezet, het is inmiddels ook succesvol in Oisterwijk en wordt uitgerold naar Oss. Deze tegoedbonnen kun je uitgeven in de winkel, maar ook bij aangesloten leden van de vereniging. Dit kan bij de streekproductenleverancier, maar ook bij de B&B of het restaurant op de hoek.

In juli 2021 reikte de Kracht van New Business Oss de voucher uit aan De Firma Streek, wat ervoor heeft gezorgd dat de winkel versneld werd geopend. En bracht De Kracht van New Business Oss deze twee streekwinkels uit Oss en Oirschot samen om kennis en ervaringen uit te wisselen.