Event toekomstbestendig ondernemen!

Op donderdag 3 november heeft ons evenement plaatsgevonden tijdens het ITF Wheelchair Tennis Masters 2022 in Oss. Jaarlijks wordt het event georganiseerd om het netwerk te betrekken bij toekomstbestendig ondernemen, de actualiteiten en maatschappelijke onderwerpen, Erik van den Oord en Dave van Schaijk verzorgden de presentatie. Bestuurslid Kracht van Oss Joep Kemkens, Wethouder Frank den Brok, beleidsmedewerker Cindy Hagenstein, Oud-professioneel rolstoeltennisster Ellen de Lange, Eric Kersten van Team TOC, Kien Nguyen van Mr. Long en Arno Smits van Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek zijn op deze inspirerende avond aanwezig.

Toekomstbestendig ondernemen, inclusiviteit en het rolstoeltennis toptoernooi.
Voor en door ondernemers is de Kracht van New Business Oss tot stand gekomen, met de insteek op duurzame ontwikkeling. De combinatie met dit onderwerp en het ITF Wheelchair Tennis Masters komt op deze avond goed samen. Joep Kemkens is zeer betrokken bij inclusie en gaat de dialoog aan met Ellen de Lange en Eric Kersten. Begonnen als professioneel rolstoeltennisster is Ellen de Lange nu teamlead van het ITF, waar zij onderdeel heeft uitgemaakt van revolutionaire veranderingen wat betreft het professionaliseren van rolstoeltennissen. Zij is inmiddels al ruim dertig jaar betrokken bij rolstoeltennis, wat dankzij het ITF grotere bekendheid heeft gekregen. Toen zij begon waren acht landen lid, inmiddels zijn dit 52 landen. Zij is meer dan trots dat het WK nu plaatsvindt in Oss.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Eric Kersten heeft met Team TOC het MVO-traject doorlopen. Als bedrijf hebben zij veel stappen gezet en zijn gerichter te werk gegaan binnen de negen thema’s van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De resultaten van de MVO-scan zijn bekendgemaakt en de verklaring is uitgereikt. Het is dan ook een mooie professionaliseringsslag binnen de organisatie. Eric Kersten schuift vervolgens aan bij de ondernemersdialoog met Kien Nguyen en Cindy Hagenstein.

Business Model Template
De ondernemers hebben nieuwe verdienmodellen ontwikkeld met dank aan de Business Model Templates. Zo is Kien Nguyen, naast de verkoop van loempia’s, nu ook gericht op de verkoop van verpakkingen. Volledig te recyclen en gemaakt van geperste palmbladeren. Team TOC richt zich op mobiele pétanquebanen om mensen te verbinden en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Wethouder Frank den Brok overhandigt het BMT portfolio, wat tot stand is gekomen door Gemeente Oss, de Kracht van New Business Oss en samen met de Osse ondernemers. De Kracht van New Business Oss zit momenteel met een aantal ondernemers in het BMT-traject; het boek wordt nog aangevuld. Het exemplaar van de huidige versie is binnenkort te downloaden op de website!

Vervol   gens komt Arno Smits van Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek binnen gefietst. Hij vertelt over het belang van fietsveiligheid. Waar vaak geen rekening mee gehouden wordt is het risico voor de ondernemer, en de bijkomende kosten voor de uitval van medewerkers. Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek heeft reflectiestrips ontwikkeld, voor aan de zijkant van je fiets, die ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent in het donker. Deze kun je als ondernemer aanschaffen om ervoor te zorgen dat de medewerkers veilig op hun fiets stappen.

 

Duurzaamheid vraagt om persoonlijk leiderschap en begint niet morgen, maar vandaag. Vraag jezelf af wat jij zou kunnen doen vanuit je bedrijf. Als je hulp nodig hebt dat is er de Kracht van New Business Oss.