Uitgebreid Dossier Leenders architecten

“Om in harmonie met onze natuur te leven moeten we een onuitputtelijk ecologisch evenwicht vinden tussen mens en natuur”

Noud Leenders & Hans van den Tillaart

Verhaal van Noud Leenders & Hans van den Tillaart    – Leenders Architecten

Doel

Het doel van Hans van den Tillaart en Noud Leenders, de directeuren van Leenders Architecten, is simpel: creëren van mogelijkheden om mensen beter te laten leven, werken en wonen. Dat doen ze door samen integrale oplossingen te bedenken om optimaal functionerende gebouwen te ontwerpen die de sleutel zijn tot gezondheid en welzijn.

Ze voelen zich verantwoordelijk om samen zo lang mogelijk met zo veel mogelijk mensen van de beperkte, niet onuitputtelijke, bronnen gebruik te kunnen maken.leenders architecten

Definitie

Toekomstige generaties kunnen nog gezond verder leven. Dit kan volgens ons alleen door autarkische lokale oplossingen te bedenken. Het gaat om energie, klimaat, materiaal, licht, temperatuur en geluid. Ga je energie en grondstoffen van ver halen, dan heb je altijd te maken met verliezen en vaak ook met conflictgebieden.

Lees meer

Uitgebreid dossier Ammanu Led Intelligence

“Duurzaamheid, ergonomie en comfort gaan perfect samen.”

– Niels Leijten – AMMANU

AMMANU is fabrikant en ontwikkelaar van duurzame, levensloopbestendige biodynamische LED verlichting. Het bioritme in samenhang met het slaap-waakritme worden sterk verbeterd. Hiermee bevorderen we de algemene prestaties en welzijn en zijn we zeer energiezuinig.

Onze bedrijfsnaam Ammanu is een verwijzing naar ‘Amanuensis’, iemand met een sterke technische expertise die zijn kennis inzet om anderen te adviseren en ondersteunen bij het vinden van een goede oplossing voor een specifiek vraagstuk. Wij doen dat op het gebied van duurzame, energiezuinige en kostenbesparende verlichting!

Verhaal van Niels Leijten – Ammanu Led Intelligence

Doel

Ammanu is een jong bedrijf dat 6 jaar geleden gestart is vanuit de frustratie dat producten (te) snel kapot gaan. Waarom blijven de producten van tientallen jaren geleden nog steeds werken (de radio van oma) en zijn huidige apparaten vaak na een paar jaar al kapot? De technologie gaat vooruit, de componenten worden beter en toch gaan producten snel kapot.

Vanuit deze frustratie zijn we gestart met experimenten rondom verlichting. Het doel van deze experimenten was een ledlamp ontwikkelen die niet meer kapot gaat. Elektronica gaat o.a. kapot door warmte, het is dus belangrijk de elektronica zo te ontwerpen dat deze niet meer warm wordt. Armaturen zijn vaak van slechte kwaliteit en moeten daardoor regelmatig vervangen worden. Ammanu levert armaturen en lampen met een garantie van 10 jaar. Dit kan alleen als het ontwerp, de installatie en de bestendigheid van het product goed zijn.

ammanu 4

Definitie

Duurzaam ontwikkelen is oplossingen bedenken die de wereld van morgen beter maken. Voor Ammanu is dit: goed licht bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Het gaat hierbij om het totaalbeeld. Goed licht is licht waar je je beter door voelt. Licht dat duurzaam wordt geproduceerd en duurzaam is in gebruik.

Waar je impact hebt, ben je verplicht je stinkende best te doen en je verantwoordelijkheid te nemen. Iets mag niet meer kapot gaan, alleen dan kunnen we terug naar het gebruiken van één Aarde in plaats van enkele aardbollen.

Lees meer

Uitgebreid dossier Pivot Park

“Wij hebben duurzaam ondernemen in ons DNA”

– Mirjam Mol-Arts

De bedrijven op het Pivot Park richten zich op de verbetering van de gezondheidszorg door het ontwikkelen van nieuwe behandelopties op het gebied van kanker, ouderdomsziektes, vaccinaties, de ziekte van Parkinson en nog veel meer.

Verhaal van Mirjam Mol – Pivot Park

Doel

Het doel van duurzame ontwikkeling is voor het Pivot Park een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van medicijnen. Met behulp van de innovatiekracht en de faciliteiten van het Pivot Park moet de output aan vernieuwende medicijnen, die waardevol zijn voor de maatschappij, gelijk blijven of zelfs groeien ten opzichte van de hoogtijdagen van MSD.

Het Pivot Park is 3 jaar geleden opgericht en bestaat nu uit ongeveer 35 bedrijven die in totaal 350 medewerkers hebben. Het Pivot Park is ontstaan na een reorganisatie bij MSD. Lokale stakeholders, zoals de Gemeente Oss, hebben met het Pivot Park beoogd de kennis en ervaring met de ontwikkeling van waardevolle medicijnen te behouden, evenals de innovatiekracht en de werkgelegenheid.

Pivot park 2

Definitie

Duurzame ontwikkeling betekent voor het Pivot Park: alleen gebruiken wat nodig is. Door effectief en efficiënt om te gaan met de mogelijkheden van de faciliteiten, kan de balans tussen kosten en mogelijkheden worden behouden. Hierdoor kunnen huurders zich optimaal ontwikkelen en profiteert de maatschappij door nieuwe medicijnen.

Lees meer

Uitgebreid dossier Kringloopbedrijf Oss/Bernheze

“Duurzame ontwikkeling is sinds jaar en dag een van de hoekstenen van onze onderneming en zal dat ook blijven”

– Mart Smits

Wij creëren werkgelegenheid voor mensen die vanwege een beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat doen we door herbruikbare goederen uit de afvalstroom te halen en te vermarkten.

Verhaal van Mart Smits – Kringloopbedrijf Oss/Bernheze

Doel

Het Kringloopbedrijf heeft een maatschappelijke functie; het heeft 1 aandeelhouder en dat is de samenleving.

Het Kringloopbedrijf zamelt textiel en huishoudelijke goederen in ,in  de Gemeente Oss en de Gemeente Bernheze. In totaal 1200 ton goederen en 400 ton textiel. Door zoveel mogelijk producten te hergebruiken bespaar je per kilogram product ongeveer 1 kg CO2. Daarnaast is het voor iedereen goedkoop, gemakkelijk en leuk om te shoppen in de Kringloopwinkels. Deze Kringloopwinkels bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het doel van het Kringloopbedrijf is tevens duurzame ontwikkeling: met hergebruik van spullen de impact op het milieu positief beïnvloeden en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zo veel mogelijk aan het werk krijgen. Daarnaast wil het Kringloopbedrijf bijdragen aan het sociale klimaat in beide gemeenten.

Definitie

Duurzame ontwikkeling is een breed begrip. Voor het Kringloopbedrijf gaat het erom een bijdrage te leveren aan de verbetering van de milieu, het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking en een positieve bijdragen  leveren aan de samenleving.

kringloopbedrijf-oss-oss

Lees meer

Uitgebreid Dossier Coöperatie Bizztopia U.A.

“Duurzame ontwikkeling is de basis voor ons bestaan”

– Jasper van Wordragen / Paul van Workum

Verhaal Jasper van Wordragen – Bizztopia

Doel

Het doel van duurzame ontwikkeling voor Bizztopia is tegelijk de reden van bestaan, namelijk het ondersteunen van kleine ondernemers / vakmensen bij de groei van hun ondernemerschap. Met alle activiteiten wil Bizztopia een structurele bijdrage leveren aan het bestaansrecht en de doelen van de leden. En daarmee aan de duurzame ontwikkeling van het Osse bedrijfsleven.

Definitie

Duurzame ontwikkeling is voor Bizztopia: blijvend bekijken hoe wij onze leden beter kunnen ondersteunen om gezamenlijk te groeien. Daarbij maken wij zoveel mogelijk gebruik van de middelen en kennis die we in huis hebben.

Bizztopia ruimte

Lees meer

Uitgebreid dossier Spectro B.V.

“Goed om te lezen dat het duurzaam dossier in Oss verder vorm krijgt, ik denk dat hier grote kansen voor Oss liggen”

– Laurens Metternich

Verhaal Laurens Metternich – Spectro

Doel

Spectro is 8 jaar geleden gestart met duurzame ontwikkeling vanuit de klantvraag. De klanten vroegen om een ECO keurmerk. De laatste 4 jaar zijn er grote stappen gezet en is duurzaam ontwikkelen voor ons de basis voor succesvol ondernemerschap geworden. Wij willen als familiebedrijf onze verantwoordelijkheid nemen en onze impact verbeteren.

Definitie

Duurzame ontwikkeling gaat over het bedrijf en over de producten van het bedrijf. Voor Spectro betekent dit vooral dat we naar de impact kijken op het milieu, maar ook de impact op de mens is belangrijk.

Spectro

Lees meer