Uitgebreid Dossier FiTNEZZplaza en TALENTplaza

“In ons vak, waarin we mensen vitaal en talentbewust maken, is duurzaamheid heel belangrijk. Duurzaam uitstromen naar werk is hiervan een voorbeeld”

– Milton van Haren

Verhaal Milton van Haren – FiTNEZZplaza en TALENTplaza

Doel

Het doel van duurzaam ontwikkelen is voor ons: baanbrekend zijn in de fitnessbranche. De fitnessbranche is toe aan fitness 2.0. Wij helpen met TALENTplaza daarnaast mensen aan passend werk en duurzaam inzetbaar te blijven. Alles wat FiTNEZZplaza doet draagt bij aan vitaliteit, gezondheid en kwaliteit van leven. Voor nu en voor later. Om vitaal te zijn is het belangrijk om te bewegen. Veel mensen vinden het lastig naar de sportschool te gaan, ook al zijn ze bewust van de positieve effecten op hun gezondheid. Het is daarom onze uitdaging om sporten leuker, makkelijker en effectiever te maken. Wij bieden voor iedereen de mogelijkheid om, laagdrempelig, effectief en efficiënt, sport in te zetten om vitaler te worden.

Het is voor mij persoonlijk belangrijk dat ik, als ik oud ben en ik terugkijk op mijn leven, wezenlijk heb kunnen bijdragen aan het vitaler maken van mensen. De kroon op mijn werk, zou zijn dat ik heel veel mensen heb kunnen begeleiden naar een fijne werkplek, gebaseerd op talent en vitaliteit. Daarom werken we hard om voor onze klanten en vooral de speciale doelgroepen; sport, talentmanagement en leerwerkplekken te organiseren.fitnezzplaza 3

Definitie

Duurzame ontwikkeling is blijven zoeken naar mogelijkheden, kansen en verbindingen met andere mensen en partijen.  Het vraagt om een holistische benadering. Het begint altijd bij een wens / een droom. Voor ons is dat de droom om mensen te helpen met een vitaal leven. Daarnaast proberen we onze impact op het milieu te beperken. Kleine maar effectieve stapjes.

Lees meer

Uitgebreid Dossier depostBode

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft ons een sympathiek jasje, waardoor potentiële opdrachtgevers zich sneller aan ons binden”

– Hans van der Lee

Maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft depostBode een sympathiek jasje, waardoor potentiële opdrachtgevers zich sneller aan depostBode binden. Duurzame ontwikkeling zit in onze genen. Vanaf de start van depostBode, nog voordat maatschappelijk verantwoord ondernemen een trend werd, hebben we getracht om op het gebied van personele invulling, wagenpark en huisvesting zo duurzaam mogelijk te werken. Onze personele bezetting bij depostBode bestaat voor 90% uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het wagenpark van depostBode bestaat uit moderne auto’s met een lage uitstoot. Daar waar mogelijk maken we gebruik van elektrisch aangedreven voertuigen. Om ervoor te zorgen dat onze chauffeurs zo zuinig mogelijk omgaan met de beschikbare middelen, zijn de auto’s uitgevoerd met intelligente software om hen hierin te stimuleren.

Het distributiecentrum van depostBode is een modern gebouw dat zeer efficiënt met energie om gaat. Ongeveer de helft van het elektra gebruik wordt opgewekt door middel van zonnepanelen.

Doel

Hans van der Lee is directeur van depostBode. Hij werkte bij IBN waar hij heeft ervaren hoe mooi het is om te werken met mensen met een arbeidsbeperking. 10 Jaar geleden is vanuit IBN en met de Gemeente Oss als eerste opdrachtgever, depostBode gestart. Direct vanuit een sociaal oogpunt ook al was duurzaamheid toen nog een minder belangrijk begrip.

depostbode 2

Definitie

Duurzaam ontwikkelen heeft voor depostBode met verschillende zaken te maken: medewerkers in hun kracht zetten, een fijne werkomgeving creëren, verspilling tegengaan. Het gaat om bewust investeren in de toekomst van het bedrijf. Alleen dan komen mensen trots en met plezier naar hun werk.

Lees meer

Uitgebreid dossier Vervoerservice Van Driel

“Openheid en transparantie is belangrijk. Alleen dan kun je problemen echt oplossen”

– Maarten van Driel – Vervoerservice Van Driel

Duurzame ontwikkeling is focussen op het verlagen van de negatieve impact door continue te innoveren en zaken te verbeteren:

  • Werken met opgeleide en (doel) bewuste medewerkers
  • Rijden met een modern en zuinig wagenpark
  • Plannen met de nieuwste en efficiëntste planningssoftware

Verhaal van Maarten van Driel – Vervoerservice van Driel

Doel

Van Driel is een personenvervoersbedrijf dat ca. 90% van haar opdrachten binnenhaalt via de zogenaamde Europese aanbestedingen. In die aanbestedingen krijg je naast de prijs onder andere punten voor innovatie,  milieu en opleidingen. Doorslaggevend voor de keuze die de opdrachtgever maakt is naast positieve promotie bij aanbestedingen ook hoe je omgaat met duurzaamheid. Wij onderscheiden ons door te werken met goed opgeleide medewerkers, met een jong en milieuvriendelijk wagenpark. Een groot gedeelte hiervan voldoet reeds aan de hoogste Euro6-norm en hebben we een groot aantal auto’s die rijden op groen gas.

van-driel-mercedes-rolstoel-2-900x600

Definitie

Duurzame ontwikkeling is focussen op het verlagen van de negatieve impact door continue te innoveren en verbeteringen door te voeren. Voor Van Driel betekent dit:

  • Werken met optimaal opgeleide en doelbewuste medewerkers
  • Rijden met een modern wagenpark met de laatst mogelijke milieunormen, zoals Euro 6 en CNG.
  • Plannen van de ritten met de nieuwste en efficiëntste planningssoftware

Lees meer