Spierings Mobile Cranes houdt zich kranig tijdens MVO meting!

‘Veel dingen deden we eigenlijk al, maar daar waren we minder bewust van dat dat ook MVO is. Vitaliteit en veiligheid voor mijn collega’s is heel vanzelfsprekend voor ons’: vertelt Koos Spierings. Hij somt op: “medewerkers worden gefaciliteerd om te stoppen met roken, om te sporten, er is een fietsclub”. Erik en Dave trokken samen met medewerkers van Spierings Mobile Cranes een jaar uit om MVO goed in kaart te brengen. ‘Spierings maakt bovengemiddeld werk van MVO. We zien vaker dat als bedrijven het als vanzelfsprekend beschouwen, ze het lastiger vinden om het te benoemen, terwijl ze zich daar mee te kort doen. Wij maken het containerbegrip MVO concreet, zodat het bedrijf bewust wordt wat ze al goed doen en nog kunnen verbeteren en daarbij betrekken we de medewerkers in het bedrijf”.

Een ander voorbeeld van MVO is dat het bedrijf veel in kennis en jongeren investeert. Inpandig wordt op dit moment een academy ingericht, met een klaslokaal voor theorie en een grote praktijk ruimte. De hogeschool van de toekomst staat al in Oss. Uitpandig wordt dit najaar het grootste zonnedak van Oss gerealiseerd en komen er 12 laadpalen, zodat klanten en leveranciers binnenkort hun elektrische auto kunnen opladen bijeen bezoek aan het bedrijf. Er wordt meer elektriciteit opgewekt dan Spierings zelf gebruikt: het bedrijf draagt dus extra bij aan de energietransitie. Met dank aan een SDE+ subsidie, wat goed is voor portemonnee en milieu.

Het belangrijkste voor oprichter Leo en huidig directeur Koos Spierings is hun nieuwe City Boy. Een innovatie die ontstaan is uit marktvraag naar een compactere kraan. De oplossing is een elektrische aandrijving. ‘Nu krijgen we nieuwe klanten uit Scandinavië, die bij ons bestellen, omdat we een elektrisch alternatief hebben”: aldus Leo en Koos. 

Het succes van de officiële MVO erkenning werd in stijl gevierd met alle medewerkers: in plaats van de gebruikelijke Bossche bol werden de medewerkers getrakteerd op een gezonde aardbeien smoothie.