Uitreiking voucher Recycle Factory 

Op dinsdag 16 juni hebben Laurens en Quinten Metternich van Spectro uit Oss uit handen van Leonard Steetsel, Erik van den Oord en Dave van Schaijk van de Kracht van New Business Oss een voucher voor Recycle factory ontvangen.

De schoonmaak producten van Spectro worden verhandeld in kunststof flessen. Door het Corona virus zijn tekorten ontstaan in verpakkingen en materialen. Dat vergroot het belang van hergebruik en recycling.

Met de Recycle Factory biedt Spectro haar klanten de mogelijkheid om lege kunststof verpakkingen kosteloos retour te sturen. Een partner zamelt de verpakking in met elektrisch vervoer.  Waar mogelijk hergebruikt Spectro de verpakkingen. Als dat niet meer mogelijk is, worden de verpakkingen met speciale geprepareerde machines gerecycled tot nieuwe transparante verpakkingen. Dat lijkt eenvoudig, maar is in de praktijk een hele opgave. Daarom werd Spectro hiervoor genomineerd in de top drie van de Interclean Innovation Awards. De oscar voor professionals in de schoonmaak en hygiene branche.

De voucher van € 20.000,= helpt om het proces versneld uit te rollen en draagt bij aan de maatschappelijke opgave om (verbranding van) plastic afval te verminderen. Het draagt bij aan de transitie naar een circulaire economie