Voucher uitreiking eerste Wereldburger uit Oss

Voucher uitreiking eerste Wereldburger uit Oss

Vrijdaqg 30 november is de eerste Wereldburger van de lopende band gerold bij Dalco Food in Oss. De 14- jarige Stijn Scholten overhandigt zijn winnende hamburger ’Sunny Barbecue’ aan Europarlementariër Lambert van Nistelrooij.  De Wereldburger is een initiatief van scholengroep Het Hooghuis. Het Hooghuis schenkt al jarenlang structureel aandacht aan ‘De Gezonde School’ en heeft in samenwerking met Agrifood Capital voor We Are Food hun scholieren actief aan het werk gezet met duurzaamheid, gezondheid en (eet)culturen. Nadat op 16 juni tijdens het Global Goals Event de winnaar bekend gemaakt is heeft de Kracht van New Business Osse partijen bij elkaar gebracht en het initiatief ondersteund om daadwerkelijk naar de markt te gaan.

Verschillende ondernemers werken nu samen om de Wereldburger letterlijk op de kaart te krijgen in Oss. Zoals: Dalco Food voor de productie van de burgers, Jumbo en Diversch voor de retail ervan en Bakkers Lamers en Daka Plastics voor de broodjes en verpakkingen in de gezonde kantines van Het Hooghuis.
Deze samenwerking wordt door de Kracht van New Business Oss ondersteunt met een voucher van  € 20.000,-

De eerste Wereldburger uit Oss is hier te bestellen en is binnenkort te proeven bij verschillende regionale horecagelegenheden waaronder Bierbrouwerij in Oijen. Als bedrijven de wereldburger in hun assortiment op willen nemen kan er contact gelegd worden via info@newbusinessoss.nl.
Voor elke verkochte burger doneert Diversch 0,25 ct terug aan de stichting om meer van dit soort projecten in de toekomst te stimuleren en te ondersteunen.

Bekijk hier in anderhalve minuut naar de animatie van de Wereldburger
Zie hier het bericht en film van Omroep Brabant
Lees  hier het bericht op DTV Oss
Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad
Lees hier het persbericht